Ibland behöver man gå i terapi för att kunna må bra igen

Ibland behöver man gå i terapi för att kunna må bra igen och det är vad jag har gjort ett tag nu och jag känner verkligen att det har hjälpt mig med mycket saker. Min terapi på söder har jag gått på har varit hos Hudrun Lindroth, Psykoterapi och Konsultation och hon har verkligen förstått mig på ett bra sätt. Men varför ska man gå i terapi, jag tänker att jag listar sju tänkbara scenarior som kan hända i livet som gör att man måste gå i terapi. Men det finns självklart fler saker till varför man ska gå i terapi, men här nedan är iallafall ett par saker som kan hända i livet som gör att man behöver prata med någon om sina känslor.

  1. Att du är en väldigt känslomässig människa som har svårt att kontrollera sina känslor.
  2. Du lider av ett trauma som du inte kan sluta tänka på.
  3. Du har en oförklarlig huvudvärk, magsår eller ett nedsatt immunförsvar och du vet inte varför.
  4. Du använder dig av droger för att må bra.
  5. Du mår dåligt på ditt arbete.
  6. Du är i en relation som inte fungerar så bra som du önskar.
  7. Dina vänner har berättat för dig att de är oroliga över dig.