Byta däck i Vetlanda

Hej på er alla glada följare!

Tänk att snart är våren här och då är det dags att byta däck! Jag kan erkänna att jag låter en verkstad här i Vetlanda göra det åt mig. Även om jag kanske skulle kunna om jag ville, så är det väldigt behändigt att slippa göra det själv. Jag kan lasta in däcken i bilen och köra dit och sedan byter de och så kör jag hem och lastar av de andra.

Hur bra som helst! Som jag längtar till våren, det känns som att de allra flesta gör det nu. Det är ju skönt att det i alla fall är ljusare redan och inte mycket snö heller. Lite fler dagar med sol har det varit det sista, men nu saknas bara att det blir lite varmare också så man kan slippa de tjocka vinterkläderna. Jag älskar när man kan ha en tunnare jacka och byta till vårskor. Det är alltid en period som man inte riktigt vet vad man ska ha på sig för att det är fortfarande så kyligt på morgonen och sen blir det varmt på dagen. Det är ju egentligen inte något stort problem men ändå en klädesutmaning liksom.

Lagom som vi kan byta till vårskor får bilen byta till sin vårskrud och få nya däck. Jag tycker alltid att man blir påmind om vilken skillnad det gör i ljudet från bilen när man byter, för de första dagarna med vinterdäck så tycker man att det låter jättemycket och sedan vänjer man sig. Men när man byter tillbaka till sommardäcken så märker man hur mycket tystare det blir, det tycker jag är skönt.

Nu har jag nog pratat klart om däck för idag, men om du bor i Vetlanda eller i närheten så kan jag varmt rekommendera att boka tid hos Slageryds Bil & Traktor för de är alltid både trevliga och noggranna. Ha nu en fortsatt fin dag så hörs vi snart igen!